דל שומן או דל קלוריות ?
מזונות עתירי שומן נאגרים בקלות יתרה בצורת שומן עודף בגוף, אך הפיכת פחמימות לשומן מורכבת יותר.
100 קלוריות של מזון עתיר שומן תהפוכנה ל- 97 קלוריות שומן
100 קלוריות של ספגטי יתורגמו לכ- 77 קלוריות שומן.
עצות לאכילת מזון דל-שומן
- חטיפים: פופקורן נטול שומן, בייגלה אפוי, פירות, פריכיות אורז,
חטיף אדממה, ירקות חיים (מקלות גזר/סלרי/קולורבי).
- בישול בהקפצה: במרק צח או במים, ולא בשמן – אם אפשר במולטישייף.
- כאשר אתם משתמשים במעט שמן, בחרו בשמן זית.
- במסעדה : בקשו הרטבים לסלט בצד.
- חממו את השמן היטיב לפני "הקפצת" האוכל. שמן קר נספג יותר משמן חם.
- הימנעו מכמות רבה של שמן במרינדות.
- השתמשו ביוגורט,אבקת חלב רזה או בגבינת קוטג' כדי לעבות
מחית תפו"א או מחית בטטה.
- הכינו רוטב עגבניות בגרסה דלת שומן (נסו רוטב סלסה)
- במוצרים אפויים ניתן להשתמש ברסק תפוחים כתחליף למנת השומן.
- דגים נחשבים למקור חלבון טוב, ודלים בשומן רווי.
- עטפו את הדג בעלה חסה לפני האפייה,כדי לשמור על עסיסיותו.
- הוסיפו ירקות למנות עוף ובשר כדי להוריד את כמות הבשר והשומן בכל מנה.
- למדו לאהוב אוכל מתובל ולאכול בהנאה !