דל שומן או דל קלוריות ?

הזדמנות לשינוי

מירי רימון

אימון לבריאות ואיכות חיים

B.Sc | MPH

פניה מהירה

שיתוף

דל שומן או דל קלוריות ?

דל שומן או דל קלוריות ?

אתם מקפידים על תפריט של 1500 קלוריות אך לא יורדים במשקל? כדאי שתתנו את הדעת, מעבר לכמות הקלוריות, גם למקורן. לא כל קלוריה היא אותה קלוריה. ב 100 קלוריות של מזון עתיר שומן כמו אבוקדו, אגוזים, שמן זית הגוף יבזבז רק 3 קל' לעיכול והשאר יהפוך לשומן.   ב 100 קלוריות של מזון עתיר פחמימה כמו ספגטי או אורז הגוף יבזבז כמות אנרגיה גבוהה יותר לעיכול, כ 10-15%,תלוי בסוג הפחמימה והשאר ייאגר בגוף כשומן. ב 100 קלוריות של מזון עתיר חלבון כמו ביצה או דג הגוף יבזבז כ- 30% לעיכול והשאר ילך לצרכי הגוף. זהו אחד ההסברים להצלחתן של דיאטות עתירות בחלבון בתהליכי ירידה במשקל. מזונות עתירי שומן נאגרים בקלות יתרה בצורת שומן עודף בגוף. אין צורך להוריד את השומן מהתפריט, שכן יש לצריכתו תועלות בריאותיות רבות. על פי המלצות הדיאטה הים תיכונית מומלץ לצרוך עד 40% מהקלוריות בתפריט היומי משומנים, בעיקר שומן חד ורב בלתי רווי ופחות שומנים רוויים ממקור החי.

 

עצות לאכילת מזון דל-שומן

  • חטיפים: פופקורן נטול שומן, בייגלה אפוי, פירות, פריכיות אורז,

חטיף אדממה, ירקות חיים (מקלות גזר/סלרי/קולורבי).

  • בישול בהקפצה: במרק צח או במים, ולא בשמן – אם אפשר במולטישייף.
  • כאשר אתם משתמשים במעט שמן, בחרו בשמן זית.
  • במסעדה : בקשו את הרטבים לסלט בצד, כך תשלטו על כמות השומן במנה.
  • חממו את השמן היטיב לפני "הקפצת" האוכל. שמן קר נספג יותר משמן חם.
  • הימנעו מכמות רבה של שמן במרינדות.
  • הכינו רוטב עגבניות בגרסה דלת שומן (נסו רוטב סלסה)
  • במוצרים אפויים ניתן להשתמש ברסק תפוחים כתחליף למנת השומן.
  • דגים נחשבים למקור חלבון טוב, ודלים בשומן רווי.
  • עטפו את הדג בעלה חסה לפני האפייה,כדי לשמור על עסיסיותו.
  • הוסיפו ירקות למנות עוף ובשר כדי להוריד את כמות הבשר והשומן בכל מנה.
  • למדו לאהוב אוכל מתובל בעשבי תבלין ותבלינים טבעיים ולאכול בהנאה !

מאמרים קרובים

נשנושי-קיץ

נשנושי קיץ

בקיץ  לאף אחד אין כוח לארוחות כבדות וגדולות. לכן, אנו נוטים לאכול "על הדרך", במהירות, בנשנוש וכדרך אגב. החום והלחות גורמים לחוסר סבלנות, אין לו"ז

פסח – החירות לבחור נכון

פסח – החירות לבחור נכון

פסח – החירות לבחור נכון חג הפסח, הבא עלינו לטובה, מציב בפנינו אתגרים רבים. שינוי הרגלים קיימים ומגוון קטן של מוצרי מזון יוצרים תחושה של

דל-שומן-או-דל-קלוריות

דל שומן או דל קלוריות

דל שומן או דל קלוריות ? מזונות עתירי שומן נאגרים בקלות יתרה בצורת שומן עודף בגוף, אך הפיכת פחמימות לשומן מורכבת יותר. 100 קלוריות של

הזדמנות לשינוי

מירי רימון

אימון לבריאות ואיכות חיים

B.Sc | MPH

פניה מהירה