בסדנה נתמקד בתזונה נכונה ומרכיבי האוכל תוך פיתוח מודעות והקשבה לגוף.
כל מפגש הוא סדנה חווייתית המשלבת הקדמה והסבר, הכנה משותפת של מתכונים, התנסות בטכניקות פשוטות לבישול בריא וטעים – ומסיימים בארוחת טעימות.
הצלחתנו בשמירה על הבריאות עוברת דרך הצלחת !
בין התאריכים: 16.1.19 – 14.3.19
מטרות הקורס:
- נכיר את המלצות התזונה ודרכים מעשיות ליישומן
- נבחר נכון את המזון שאנו קונים בסל הקניות השבועי
- נלמד לתכנן את מהלך היום והשבוע והכנת המזון
- כל מפגש משלב הקדמה והסבר, התנסות, הכנה וטעימה.
ראשי פרקים:
- המלצות התזונה בארץ ובעולם, דגשים על המלצות התזונה הים תיכונית.
- הרגלי אכילה בריאים במשפחה
- אכילה מודעת
- צרכנות נבונה וקנייה חכמה למשפחה
- כלי בישול ושיטות בישול בריאות
9 מפגשים – סה"כ 28 שעות
מס' | תאריך | שעות | מס' שעות | נושא |
1 | 16.1.19 | 18:00-20:30 | 3 | הצלח(ה)ת שלי – אכילה מודעת כיצד נשדרג מתכונים מוכרים ואהובים לבריאים וטעימים |
2 | 23.1.19 | 18:00-20:30 | 3 | אוכלים בריא במקום העבודה.
מה נשים בכריך ? לביה"ס, לעבודה או סתם ביום סידורים. ממרחים, מטבלים ועוד רעיונות בריאים להפסקות בריאות, יחד עם אחסון נאות ואקולוגי. |
3 | 30.1.19 | 18:00-20:30 | 3 | עקרונות התזונה הים תיכונית ויישומן הלכה למעשה. שומנים מבריאים ואילו שומנים חיוניים לבריאותנו עקרונות בהכנת מזון דל שומן, דל נתרן . |
4 | 6.2.19 | 18:00-20:30 | 3 | קונים בריא, אוכלים בריא – צרכנות נבונה ותרבות הצריכה |
5 | 13.2.19 | 18:00-20:30 | 3 | ניצול מושכל של שאריות המזון
ומה עושים בחופשה? במסעדה ? |
6 | 20.2.19 | 18:00-20:30 | 3 | מיצים ומבריאים. ועוד שיטות לניקוי הגוף-סדנת מיצים לניקוי |
7 | 27.2.19 | 18:00-20:30 | 3 | "לסבתא פנית לא טעית"
על שימוש יומיומי בצמחים, תבלינים ועוד מזונות מרפא |
8 | 6.3.19 | 18:00-20:30 | 3 | משלוח מנות בריא ושילוב מתוק ובריא בתפריט היומי. סוכר גלוי וסמוי בסימון התזונתי |
9 | 14.3.19 | 18:00-21:15 | 4 | משוב קבוצתי וסיכום אישי + תובנות והמלצות להמשך הדרך |