כ- 20 פרוסות , 120 קל' לפרוסה
לערבב בקערה :
8-10 תפוחי סמיט חתוכים לפרוסות דקות (במעבד מזון)
1/4 כוס סוכר חום
2-3 כפות קינמון
אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
לבלילה :
מערבבים בבלנדר:
4 ביצים
רבע כוס סוכר
1/3 כוס שמן + רסק תפוחים-1-2 כפות
1 שקית סוכר וניל
1 אבקת אפייה
2-2.5 כוסות קמח מלא/כוסמין (להוסיף בהדרגה)
מים רותחים לפי הצורך (עד לדרגת סמיכות של עוגת טורט)
בתבנית פיירקס שוטחים ½ מכמות הבלילה, עליה מפזרים התפוחים באופן אחיד.
ומעל התפוחים שוטחים את יתר הבלילה.
אופים בחום בינוני , °180, עד לקבלת גוון חום.
רצוי לאחסן העוגה במקרר.