קינואה "אם כל הדגנים"

הזדמנות לשינוי

מירי רימון

אימון לבריאות ואיכות חיים

B.Sc | MPH

פניה מהירה

שיתוף

קינואה "אם כל הדגנים"

הקינואה  –  "אם כל הדגנים"

עשירה בחלבון (20%) ומכילה הרכב של 8 חומצות אמינו, שיחד מהוות חלבון מלא ומושלם, עשירה בויטמינים  E,B ומינרלים (אשלגן, ברזל, מגנזיום, אבץ וסידן) וסיבים תזונתיים.

בקינואה אין גלוטן (חלבון חיטה) ולכן היא מתאימה לרגישים לגלוטן וקלה לעיכול.

הקינואה האדומה דומה בתכונותיה לקינואה הלבנה, אך מכילה גם ליקופן, נוגד חמצון בעצמה גבוהה.

תבשיל קינואה בסיסי

לחמם בסיר 1 כף שמן זית

להוסיף 1 כוס קינואה לבנה או אדומה (שטופה היטיב), לערבב

להוסיף 1 כוס מים, להביא לרתיחה ולהנמיך לאש נמוכה.

לבשל  כרבע שעה ולכבות. להשאיר הסיר מכוסה עוד 10 דקות

או

להרתיח מים בסיר ולהוסיף:

חצי כוס קינואה אדומה/לבנה שטופה היטיב.

לבשל כ- 10 דקות ולסנן.

את תבשיל הבסיס ניתן לשמור במקרר  ולהוסיף לסלט ירקות,

לסלט ירוק עם עלים: פטרוזיליה,נענע,גזר מגורד, אגוזי מלך.

תיבול: מלח, פלפל, שמן זית, לימון

תבשיל קינואה וירקות

1 בצל חתוך לקוביות – מאודה עם כף שמן זית

ניתן להוסיף קוביות ירקות : גזר, בטטה,סלרי,גמבה,קישוא

להוסיף:

1 כוס קינואה לבנה שטופה היטיב

1 כוס קינואה אדומה שטופה היטיב

לתבל: מלח אטלנטי, פלפל,כרכום

להוסיף 2 כוסות מים

להביא לרתיחה, להנמיך ללהבה הכי נמוכה ולבשל כ- 20 דקות.

להשאיר הסיר מכוסה עוד 10 דקות

 

לביבות קינואה וירקות

 

ירקות מגורדים לפי המצוי :

2  קישואים גדולים מגורדים גס אפשר גם זוקיני

2 גזרים מגוררים
בצל מגורר

עשבי תבלין קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ועוד)

קינואה מבושלת- כ-2 כוסות לאחר בישול
2-3 
ביצים 

פירורי לחם/קמח כוסמין
מלח,פלפל, כרכום, מעט כמון  לפי הטעם
לערבב יחד את כל החומרים

ליצור קציצות עם היד ולשים על נייר אפייה משומן עם מעט שמן זית

למרוח הלביבות עם מעט שמן זית מעל

לאפות בתנור (בחום טורבו 150 מעלות) עד להזהבה.

טעים לאכול קר או חם,

בתיאבון !

מאמרים קרובים

הזדמנות לשינוי

מירי רימון

אימון לבריאות ואיכות חיים

B.Sc | MPH

פניה מהירה