הירוק שולט בנוף והכל מלבלב ומתחדש, זה הזמן גם לשלב כמה שיותר עלים וכמה שיותר ירוקים גם בצלחת. גם לגוף שלנו מגיע להתחדש ולהתנקות
סלט חסה ואגוזים
חומרים לסלט:
- עלי חסה שטופים ומיובשים
- 2 גזרים מגוררים גס
- אגוזי מלך קלויים קלות
חומרים לרוטב:
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות מיץ לימון
- 1-2 כפות שמן זית
- 1/4 כפית פלפל
- 1/4 כפית פפריקה
- 1/4 כפית חרדל
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- כף שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
- לערבב היטיב את הרוטב בצנצנת , אפשר להכין מראש ולשמור במקרר)
- לשפוך על הסלט, סמוך להגשה
- לפזר האגוזים
סלט טבולה מכרובית
אם אין בורגול נאכל כרובית !
בסלט זה הכרובית מחליפה את הבורגול והגלוטן הנלווה אליו. הכרובית, שייכת לירקות משפחת המצליבים המכילים נוגדי חמצון ומגנים על הגוף מפני מחלות שונות.
חומרים לסלט:
- כרובית בינונית, שטופה ומפורקת לפרחים
- פלפלים בצבעים קלויים או טריים, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק ועוד כיד הדמיון ועל פי המלאי במקרר.
אופן ההכנה:
- מכניסים את פרחי הכרובית למעבד מזון למספר פולסים עד לקבלת גרגרים גסים. להיזהר לא לטחון דק מידי.
- לחתוך הירקות לקוביות ולקצוץ הירק. לערבב עם הכרובית.
- לתבל במעט מלח, שמן זית ולימון. ולהנות מהטעם
סלט נבטים
חומרים לסלט:
- 1 חבילה נבטים
- 2-3 כפות רוטב סויה איכותי (קיקומן, תמרי)
- 1 כף סוכר קנים
- 1 בצל גדול – לטגן יום קודם ולשמור במקרר.
אופן ההכנה:
- לערבב הכל היטיב
- להוסיף שקדים טבעיים או מלוחים.
קראו עוד על נבטים והנבטה