מרקים טעימים וקלים להכנה

הזדמנות לשינוי

מירי רימון

אימון לבריאות ואיכות חיים

B.Sc | MPH

פניה מהירה

שיתוף

מרקים טעימים וקלים להכנה

תאכל מרק ותהיה חזק !

כדי להעלות צריכה יומית של ירקות, אין יותר טוב מצלחת מרק ירקות .
מרק ירקות מכיל ויטמינים, מינראלים, נוגדי חימצון וסיבים (אם לא נקלף את הקליפה החיצונית של הירק).

אין צורך לבשל זמן רב את הירקות כדי שלא יהרסו הויטמינים והמינרלים.

מרק יכול להיות מוגש במרקמים שונים בחתיכות או טחון ומתובל בתבלון טבעי כגון: שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, שום, כורכום, פלפל כמון ותבלינים טהורים שלא מכילים מלח  (!)

מרק מתורגם בגוף כמזון ולא כשתייה, לכן מגביר תחושת שובע ויכול לעזור בהורדת משקל ושמירתו.

מחקרים מראים שאם אנשים אוכלים צלחת מרק לפני הארוחה העיקרית, הצריכה הקלורית בארוחה עצמה יורדת וגם סה"כ הקלוריות היומיות יורדות.

 

מרק כרוב

החומרים:

1 כרוב קצוץ

1-2 כפות סוכר

1 בצל

1-2 תפוחי אדמה

מלח, פלפל, כרכום

אופן ההכנה:

מאדים בסיר את הכרוב עם הסוכר.

מוסיפים בצל ותפוחי אדמה חתוכים לריבועים קטנים.

מכסים במים ומביאים לרתיחה.

מבשלים 15-20 דקות.

מתבלים לפי הטעם.

 

 

מרק סלרי וגריסים

1-2 בצלים קצוצים

3-4 גזרים חתוכים לקוביות

סלרי גבעולים- כמה שרוצים

1/2 כוס גריסי פנינה

מלח אטלנטי, פלפל, כורכום

מטגנים את הבצל יחד עם כפית כורכום 1-2 דקות.

מוסיפים הגזר, סלרי קצוץ, מתבלים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים הגריסים ומבשלים עד לריכוך הגריסים.

מרק עדשים וירקות

1 כוס עדשים ירוקות שהושרו ללילה או מונבטים

1 בצל חתוך לקוביות

1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כרוב ירוק חתוך לקוביות קטנות

1/2 כרובית קטנה חתוכה לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

תיבול:
מלח,פלפל, כרכום,מעט כמון  לפי הטעם

אופן ההכנה:

לטגן הבצל במעט שמן זית,

להוסיף העדשים ולבשל עם מעט מים עד להתרככות.

להוסיף את שאר החומרים,

לכסות במים.

להביא לרתיחה ולבשל כ- 30 דק' על אש נמוכה.

לתבל.

ניתן להוסיף מעט איטריות אורז דקות בדקות האחרונות של הבישול.

 

מרק אפונה

החומרים:

1 שקית אפונה קפואה

1 בצל

2 גזר חתוך לקוביות

3 גבעולי סלרי עם העלים או יותר

מלח אטלנטי, פלפל, כרכום

אופן ההכנה:

מאדים בסיר את הבצל.

מוסיפים את הגזר, הסלרי והאפונה.

מכסים במים ומביאים לרתיחה.

מבשלים כ- 20 דקות.

מתבלים לפי הטעם.

ניתן לטחון עם מערבל מוט.

 

מרק דלעת

 

  • 1 בצל קצוץ + 8 כוסות מים
  • 300 ג"ר דלעת לחתוך לחתיכות
  • 5 גזרים חלק מגורד וחלק חתוך
  • חצי חבילת שמיר/ כוסברה/פטרוזיליה

 

מבשלים כ- 1/2 שעה ומועכים. לקישוט לפזר שמיר

 

 

מרק עגבניות

 

  • לשים בסיר 8 כוסות מים
  • קופסת עגבניות מרוסקות (שימו לב! ללא גלוקוז/פרוקטוז) או 8 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
  • 1 קופסת רסק עגבניות
  • 6 גבעולי סלרי עלים אמריקאי קצוצים דק (אפשר להוסיף כוסברה/פטרוזיליה)
  • 1/3 כוס אורז מלא (לבשל כ-15 דקות קודם) + תבלינים (פלפל, כורכום, פפריקה, 2 שיני שום)
  • לבשל כ- 30 דקות. ניתן להוסיף שתי כפיות סוכר.

 

מרק כתום

  • 1 בטטה – חתוכה לקוביות
  • 3 גזרים    – חתוכים לקוביות
  • חתיכת דלעת – חתוכה לקוביות
  • 1 תפוח אדמה – חתוך לקוביות
  • כוס עדשים כתומים שטופים היטיב

אופן ההכנה:

שמים הכל בסיר עם מים לכיסוי ומרתיחים.

מתבלים עם מלח אטלנטי, פלפל.

לקראת סוף הבישול מוסיפים העדשים.

מבשלים עוד כ- 15 דק'.

ניתן להוסיף חופן פטרוזיליה וחופן כוסברה

מכבים האש. ניתן לטחון עם מערבל מוט.

אפשרות נוספת-

במקום העדשים להוסיף ג'ינג'ר מגורר ולטחון

 

לבריאות ובתיאבון !

מאמרים קרובים

מרקים

מרקים ומרזים

מרקים ומרזים כדי להעלות צריכה יומית של ירקות, אין יותר טוב מצלחת מרק ירקות .מרק ירקות מכיל ויטמינים, מינראלים, נוגדי חימצון וסיבים (אם לא נקלף

הזדמנות לשינוי

מירי רימון

אימון לבריאות ואיכות חיים

B.Sc | MPH

פניה מהירה