כדורי פלאפל
חומרים:
2 כוסות עדשים ירוקים / גרגרי חומוס מושרים ללילה
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
3 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום כתושות
1 כפית אבקת אפייה או סודה לשתייה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מכניסים את העדשים למעבד מזון ומערבבים עד לטחינה לא חלקה של התערובת ומעבירים לקערה נפרדת.
מכניסים את שאר המרכיבים למעבד המזון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מאחדים את שתי התערובות ונותנים לתערובת לנוח במקרר למשך שעה.
יוצרים כדורים ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה מרוחה בשמן זית עם מברשת מועכים טיפה את הכדורים שיקבלו צורה של קציצה (לא חובה)
אופים בתנור על 180 מעלות למשך 20 דקות.
מומלץ לאכול עם טחינה וסלט.
אני אוהבת להכין כמות גדולה של העיסה ולשמור במקפיא