הזדמנות לשינוי

מירי רימון

אימון לבריאות ואיכות חיים

B.Sc | MPH

פניה מהירה

שיתוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

הנבטה של קטניות

כאשר אנו חושבים על הנבטה במטבח הביתי שלנו, מיד אנו נזכרים בתקופת הגן או ביה"ס, שם עשינו ניסויים.

כמו כן, מחשבה זו מלווה לעיתים גם בתחושה של צורך בהשקעה רבה ובתהיות "איך אהפוך את המטבח לבית מרקחת" ? אז…זה לא ממש כך !

כשתבינו את התועלות התזונתיות והרווחים ותכירו את הדרכים הפשוטות יותר – תתחילו להנביט ולהגיד "איך לא עשיתי את זה קודם?"

למה להנביט?

  • קל לעיכול, מפחית גזים
  • עשיר בחלבון
  • עשיר בויטמינים ומינרלים
  • דל קלוריות ונותן תחושת שובע
  • בישול מהיר

מה צריך כדי להנביט ?

  • מסננת
  • קערה (לפי גודל המסננת
  • מכסה

איך מנביטים בפשטות ובקלות?

  • כדאי תחילה לנסות להנביט את הקטניות הקלות ביותר להנבטה: שעועית מאש או עדשים ירוקים.
  • יש להשרות את הקטניות בקערה עם מים למשך יממה (24 שעות), להחליף את המים מספר פעמים.
  • לסנן את המים מהקערה ולהשאיר את הקטנית  המסוננת בקערה לשתי יממות נוספות.
  • במהלך שתי היממות יש להקפיד לשטוף את הקטנית במים ולסנן שוב מספר פעמים ביום.
  • כאשר רואים נבט ברור (חצי ס"מ בערך) יש להכניס את הקטנית למקרר.

איך אפשר לאכול את זה?

  • טרי כנשנוש.
  • לפזר בסלט.
  • לאדות / להקפיץ עם ירקות
  • להוסיף לתבשילים אחרים כמו אורז. ניתן להוסיף את הקטניות לעשר הדקות האחרונות של הבישול כדי למנוע איבוד הערכים התזונתיים.
  • להכין מטבלים וממרחים

 

ממרח עדשים מונבטים

 

מצוין כממרח על לחם או קרקר

    1. לאדות בסיר 1-2 בצלים עם 1 כף שמן או מעט מים.
    2. להוסיף 2 כוסות עדשים מונבטות.
    3. להמשיך לאדות עוד מספר דקות.
    4. לתבל: מלח אטלנטי, פלפל,כמון,כורכום.
    5. לטחון במעבד מזון עם 1-2 ביצים קשות ומעט שמן זית.

מאמרים קרובים

הזדמנות לשינוי

מירי רימון

אימון לבריאות ואיכות חיים

B.Sc | MPH

פניה מהירה